”Skulle jag ändå ha valt den andra färgen?”

En kund med naturligt vackert silvergrå hår kliver in i butiken och går medvetet mot de fina stickade västar som finns i två färgalternativ. Hon väljer den med mera beige toner och känner sig mycket nöjd med valet.

Som personel shopper är min uppgift att hjälpa kunden med att skapa en stil som passar kundens efterfrågan…OM kunden så vill! Jag kunde ha också föreslagit i detta fall västen med de mera kallare toner MEN i och med att kunden ger mig så tydliga signaler om att det är det andra färgalternativet som gäller behöver jag inte lägga till så mycket…

…tills hon ställer sig vid kassan och tittar mig djupt in i ögonen och frågar om hon skulle ha valt det andra alternativet med mera svart och grått i?? Jag ger svaret ”JA”. Jag har blivit tillfrågad och hon vill ha ett ärligt svar. Hon KUNDE ha burit även de mera kallare färgerna med tanke på hennes hår- och hudfärg, och även utifrån ögonfärgen.

MEN till saken hör hon har garderoben full av svarta och gråa saker. Hon vill ha alternativ. Hon vill tänka i andra banor.

Då så! Saken är biff! Ut med det svarta in med det nya! Kommer ni ihåg…det finns inget rätt eller fel! Huvudsaken är att du känner dig nöjd och fin med kläder som du väljer att bära. Många av våra kunder bekräftar om sina upplevelser om färganalyser någon gång på -80-talet där konsulten hade totalt bannlyst vissa färger och bett en att rensa bort antingen guld- eller silversmycken för det var helt fel! För många sitter det där tyvärr fortfarande i och känner sig tvungna att följa ”domen” från färgkonsulten. Tänk om man kan tänka om!

Så vårt tips är att du provar dig fram! Känn efter vad du vill! Var nyfiken! Glöm allt det gamla och blicka framåt istället

Skapa din personliga garderob – vi hjälper er!

 

En reaktion på “”Skulle jag ändå ha valt den andra färgen?”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>